Single Article

Κρέπες φλαμπέ με εσπεριδοειδή
  1. Ετοιμάζετε πρώτα τις κρέπες.
  2. Βάζετε σε μπολ , τα υλικά της ζύμης, γάλα, αυγά, βιολογικό βούτυρο Χωριό λιωμένο, βανίλιες και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από το μπολ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Αφήνετε τον χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
  5. Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με λίγο βιολογικό βούτυρο Χωριό. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα. Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους και μόλις ο χυλός πήξει και στερεοποιηθεί στο κέντρο , γυρίζετε την κρέπα με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
  6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες. Τις διπλώνετε και τις κρατάτε .
  7. Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και το λεμόνι, αφαιρώντας τα λευκά μέρη της φλούδας. Κόβετε τις φλούδες σε πολύ μικρά κομμάτια.
  8. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνετε το βιολογικό βούτυρο Χωριό και ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φλούδες, προσθέτετε και την ζάχαρη και τις ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν.
  9. Περιχύνετε με τον χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτετε λίγες – λίγες και τις διπλωμένες κρέπες.
  10. Ραντίζετε με Grand Marnier και τις ανάβετε με προσοχή ( τις κάνετε φλαμπέ).
  11. Σερβίρετε τις κρέπες και τις συνοδεύετε με φέτες πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

1 φλιτζάνι γάλα 2 αυγά 2 κ.σ. βιολογικό βούτυρο Χωριό 1 κ.γ. ζάχαρη 2 φακελάκια βανίλια 1 φλιτζάνι αλεύρι

Για την σως

1 πορτοκάλι, Χυμό και φλούδες ψιλοκομμένες 1 λεμόνι, Φλούδες ψιλοκομμένες 3 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. βιολογικό βούτυρο Χωριό 3-4 κ.σ. Grand Marnier

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος!

Image
Image
Image

Επικοινωνία

Ηλ. Διεύθυνση
info @ minagric.gr
Τηλέφωνο
Διεύθυνση

Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα 

Image
© 2019 ΥΠΑΑΤ | Φρούτα, Γάλα & Λαχανικα - Θυσαυρός για τα παιδιά!. All Rights Reserved. Designed By Collectives