Συνταγές Μαγειρικής

Γρανίτα Βερίκοκο Ροδάκινο

Γρανίτα Βερίκοκο Ροδάκινο

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα ροδάκινα. Ανοίγουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Χαράσσουμε τα ροδάκινα στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε γρήγορα κάτω από τη βρύση. Ετσι, μπορούμε πιο εύκολα να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το σιρόπι ζάχαρης.  Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι και τα δύο μέρη με ένα κουτάλι ή αναδευτήρι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Για να κερδίσουμε χρόνο χρησιμοποιούμε ζεστό νερό ή ένα μπλέντερ. Μπορούμε να διατηρήσουμε το σιρόπι σε μπουκάλι στο ψυγείο περίπου για ένα μήνα και έξω από το ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Το διατηρούμε εκεί μέχρι να σερβίρουμε. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα για λίγο εκτός κατάψυξης, ώστε να μαλακώσει, και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει σαν τριμμένος πάγος.

Υλικά
15 βερίκοκα
2 ροδάκινα
για το σιρόπι ζάχαρης
1 μέρος ζάχαρη
1 μέρος νερό, ίσο κατά όγκο με τη ζάχαρη

Φόρμα Σύνδεσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος!

Image
Image
Image

Επικοινωνία

Ηλ. Διεύθυνση
info @ minagric.gr
Τηλέφωνο
Διεύθυνση

Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα 

Image
© 2019 ΥΠΑΑΤ | Φρούτα, Γάλα & Λαχανικα - Θυσαυρός για τα παιδιά!. All Rights Reserved. Designed By Collectives